Wandelcoach Irene

Natuurlijk Buiten

WAT IS WANDELCOACHING?

Simpel gezegd, Wandelcoaching is wandelend coachen in de natuur. 

Juist de combinatie van coachen met buiten wandelen maakt deze manier van coachen zo krachtig. Natuur en beweging geven ontspanning en halen je uit je dagelijkse routine. Met eenvoudige en persoonlijke coach-oefeningen krijg je grip op je gedachten en krijg je helder wat je wil, zo kom jij tot belangrijke inzichten. Wat je nodig hebt, komt vaak vanzelf naar bovendrijven. 


Waarom buiten?

Zodra we in een groene omgeving zijn, gebeurt er iets met ons. Alleen al het kijken naar groen, maakt ons rustiger. De natuur is daarom de beste omgeving om 100% aandacht te creëren. Alle zintuigen gaan op scherp, waardoor je helemaal in het hier en nu komt. Je neemt afstand van je dagelijkse, prikkelrijke omgeving en stapt in de wereld van de natuur. Die kent geen haast en de aandacht die de natuur vraagt, kost geen moeite. Buiten zijn helpt je vertragen en vrijer te denken. Terwijl jij luistert naar vogelgekwetter, geniet van een weids uitzicht of de frisse wind inademt, ontstaat er ruimte en inspiratie. De natuur is daarom een ideale omgeving om tot rust te komen.


Waarom wandelen?

Wandelen activeert beweging, in ons lijf en in ons hoofd. In beweging denk je op een meer ongedwongen en creatievere manier. Wandelen in de natuur levert ook aanknopingspunten op die het gesprek waardevol verdiepen. Naast de vele positieve gezondheidseffecten voor lijf en brein (zie ook dit filmpje van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder), is wandelen relatief eenvoudig. We kunnen het (bijna) allemaal: schoenen aan en naar buiten.


Mijn lijfspreuk is dan ook "walking is the best medicine" ~ Hippocrates.


Daarom wandelcoaching!

Tijdens mijn persoonlijke coaching sessies loop ik een stukje met je mee op zoek naar jouw pad. Jij wordt bewust waar het jou werkelijk om gaat en krijgt helder wat energie en tevredenheid brengt. Zo kun je tot gerichte keuzes komen, wat rust en richting geeft. De natuur helpt daarbij en zorgt voor inspiratie, relativering, ontspanning, helderheid, inzicht en waar nodig troost. 


Wandelcoaching zet jou letterlijk en figuurlijk in beweging.


Bel of mail vrijblijvend voor meer informatie en mogelijkheden (scroll even door voor mijn aanbod) of geef je op voor een gratis proefwandeling!

Boek nu gratis een proefwandeling!


MIJN AANBOD

Bekijk hier mijn mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in. Samen stemmen we een locatie af voor de wandeling(en). 

 

Proefwandeling

Maak wandelend kennis met wandelcoaching. Ik heb tijd en aandacht voor je verhaal en waarom jij graag gecoacht wil worden. Je leert mij kennen als coach en hoe ik werk, buiten in en met de natuur. Tijdens deze gratis kennismaking hebben we een start gemaakt met jouw vraag definiëren en beslis je of deze manier van coachen jou past. 


60 minuten 


Wandelcoachtraject

Een 1 op 1 coachtraject bestaat uit 4 tot 8 wandelingen, afhankelijk van jouw wensen of vragen. Dit persoonlijke traject is maatwerk voor jou, waarin we met praktische oefeningen in de buitenlucht onderzoeken wat jij nodig hebt voor jouw veranderingsproces. Je krijgt van mij handvatten om meer grip te krijgen op je gedachten, meer in je kracht te staan, energieker te zijn of je grenzen te bewaken. In dit traject loop ik een stukje met je mee en krijg jij helder wat je zoekt. Indien gewenst stuur ik je tussendoor huiswerkopdrachten om mee te oefenen en/of een samenvatting van de wandelingen.

Informeer naar de mogelijkheden. 


90 minuten


Groepswandeling


Aandachtswandeling met een groep. Deze wandeling inspireert en verdiept de groep in leven of werk. We stemmen gezamenlijk een thema af, bijvoorbeeld stilte, seizoenen, natuurlijk leiderschap. Deze wandeling geeft op een actieve, inspirerende manier inzicht. Informeer naar de mogelijkheden en groepsgrootte.


120 minuten


1-op-1 Mindfulwandeling


Een 1-op-1 mindfulwandeling is een persoonlijke verkwikkende ervaring in de natuur die je helpt om tot rust te komen. De natuur gebruik ik tijdens deze wandeling ter inspiratie. We stemmen samen af wat je persoonlijke thema is & locatie. Informeer naar de mogelijkheden.


90 minuten


Cadeauwandeling

Aandacht is het mooiste cadeau wat je iemand kan geven. Verwen daarom een ander met een 1-op-1 mindfulwandeling! Een origineel cadeau voor iemand die je dierbaar is. 

Informeer naar de mogelijkheden.


90 minuten


Goed om te weten!

Ik houd van het Noorse spreekwoord: “Er bestaat geen slecht weer, alleen maar slechte kleding”. Daarom gaat het wandelen altijd door, behalve bij code geel en rood. Dan verplaatsen we de wandelsessie en plannen we een nieuwe afspraak in.


Er zijn verschillende manieren om een coachtraject vergoed te krijgen. Informeer wat mogelijk is bij je werkgever, Arbodienst of belastingdienst. Onze eerste kennismaking is altijd vrijblijvend en kosteloos. 
Maak van de moeilijke weg een mooi wandelpad …