Wandelcoach Irene

Natuurlijk Buiten

DIT BEN IK

Mijn naam is Irene en ik woon met mijn man en drie tieners in Bolsward. 

Als buitenmens geniet ik dagelijks van buiten zijn, in de natuur. Ik kan geen betere omgeving bedenken om te vertragen; even ontsnappen aan routines, niets hoeven, nieuwe energie opdoen. De afgelopen jaren hebben wij in Noorwegen mogen wonen. Door de ruige en overweldigende natuur zag ik nog beter de positieve effecten van de natuur. De Noorse liefde voor het buitenleven, friluftsliv, heb ik omarmd, omdat het mij zo goed past. Ik voel me thuis in de natuur, daar ben ik gelukkig. 


Bekijk hier mijn persoonlijke verhaal op pagina 15

In het maandblad Groot Bolsward/IJsselmeerkust/Fryske Marren van september 2022 deel ik mijn persoonlijke verhaal over mijn liefde voor de natuur. 

https://issuu.com/yingmedia/docs/gbij2209_september2022_issuu (lees op pagina 15 "mijn reis naar het Noorden en ook in mezelf"). 


Gezondheid is een groot goed; dat besef ik als ervaren verpleegkundige maar al te goed. Preventieve aandacht voor welzijn is cruciaal, voorkomen is immers beter dan genezen. Wandelend coachen werkt ook preventief. Tijdens de opleiding tot wandelcoach ervoer ik zelf hoe krachtig coaching in de natuur is. Ik kwam tot inzicht wat ik belangrijk vond in mijn leven: ik krijg energie als ik mensen in beweging kan krijgen, letterlijk en figuurlijk. Mijn optimistische karakter helpt mij hierbij; ik zie kansen en mogelijkheden en ik focus op wat wel lukt. Ik floreer als ik een stukje met mensen mee mag lopen die hun innerlijke wensen tot bloei willen laten komen. Ik wil mensen laten zijn wie ze werkelijk zijn, zodat ze keuzes durven te maken, hun dromen najagen en de moed hebben om woorden om te zetten in daden.


Zo kwam het allemaal samen en heb ik in 2020 de sprong gewaagd: ik startte mijn eigen coachingpraktijk "Natuurlijk buiten".  Hiermee wil ik een positieve bijdrage leveren aan lichaam en geest, laagdrempelig, met de natuur als inspiratiebron. Eén ding weet ik zeker: ons lijf en brein zullen dankbaar zijn. 

Zie ik je buiten? Natuurlijk!

PS. Van jongs af aan draag ik de natuur een warm hart toe. Daarom doneer ik bij elke wandeling met klanten een deel aan Het Fryske Gea, de vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij zorgt voor de Friese natuur, nu en in de toekomst.